Kush jemi

Gjithkush pyet se si dhe ide të lindur të përdorin shtëpinë si hotel

Kush jemi

Ne jemi një nga familjet e vjetra të Shkodrës. Ynë i madh-gjyshi Hasan Kaduku, dentisti i parë i diplomuar në Shqipëri, pas përfundimit të studimeve të tij në Universitetin e Stambollit dhe pasi hapi praktikën e parë dentar në Shqipëri, i kërkuar i biri i tij të bëjë profesionin e tij dhe për këtë arsye e dërgoi atë në Horn, Austri. Pas një sëmundje të rëndë të mushkërive, bir i tij, Haki, do të dërgohet në një klimë të ngrohtë dhe të shëndetshme, pastaj për në Stamboll, ku ai do të mbarojë studimet e tij në vitin 1926. Ata filluan të punojnë së bashku si dentistë, babai dhe i biri, në një studim në qendër të qytetit, i vogël lokal me qira, që është 15 minuta nga qendra.

Në vitin 1940 gjyshi im bleu një shtëpi në qendër të qytetit dhe për të ndërtuar një të re që tani ajo është selia e Hotel Kaduku.Shikoni disa fotografi

Me pushtimin gjerman të komandës gjermane Shqipëri pyet Haki, i cili u bë kreu i studimit dhe patriarku i familjes, për të vendosur selinë e saj në Shkodër brenda shtëpinë e tyre. Dr. Haki Kaduku me edukatë, por me vendosmëri nuk pranoi, duke iu përgjigjur se gjuha që kishte mësuar në Austri: "Ju nuk mund. Këtë tempull që kam tërhequr për mua dhe për fëmijët e mi. ". Zyrtari tha se ekziston fjala "e pamundur" për ushtrinë gjermane, por në fund, para se të mohimit të përsëritur dhe shumë në mënyrë të vendosur Dr Kaduku, u dorëzua: "Dhe pastaj të gëzojnë atë shtëpinë tuaj. Fat i mirë dhe më vjen keq për telashe!. "Tha ajo në fund. Pas luftës kjo situatë recurred në kushte të tjera historike. Në Shqipëri si dhe në Evropën Lindore ishte imponuar regjimit komunist dhe sa herë që qeveria popullor ishte duke dërguar delegatët e saj në Shkodër, duhej të lirojnë shtëpinë për "mysafirët" dhe kthyer atë në një hotel për përfaqësuesit e popullit , kështu që familja Kaduku shkoi për të qëndruar me të afërmit. Deri tani megjithatë, ai mbijetoi, pastaj në vitin 1950 u miratua ligji me të cilin shteti mund të konfiskojë shtëpitë e më të pasur për të strehuar familjet e varfra të Shkodrës. Pra, në shtëpinë tonë ne jemi strehuar katër familje, e cila është arsyeja pse ne mund të themi se shtëpia ka lindur për të qenë një hotel, me gjithë respektin e duhur stërgjysh që ai donte për ta mbajtur atë vetëm për vete dhe për fëmijët e tij! Kjo nuk ishte e gjatë që janë sekuestruar nga shteti edhe dy klinika dentare e gjyshit të tij dhe stërgjysh me të gjitha pajisjet dhe pajisjet më të fundit në atë kohë. Dhe kompensimi? Asnjë kompensim në një vend komunist, për shkak se ajo është një është mbi të gjitha! Në vitin 1953 ai erdhi në familjen Kaduku urdhri që të largohet nga shtëpia, sepse ai ishte bërë Nest Asilo- për fëmijët, duke pasur parasysh vendndodhjen e saj qendror në qytet. Çerdhe duhet të kishte një vend të vetëm e përkohshme, vetëm për gjashtë muaj, por ajo ishte vetëm në vitin 1990, pas rënies së Murit të Berlinit, ne mund të ri-hapur në shtëpi për të jetuar ... Deri në vitin 1990 shteti Shqipëria komuniste ka dhënë , pronarëve të ligjshëm, për të jetuar në tarracë në katin e tretë ... Çfarë nazistët nuk kishte marrë gjyshin e tij e martoi me Haki me interes zyrtarët zellshëm e Partisë Popullore. Në vitin 1990, kur familja jonë vjen në shtëpi, stërgjysh Hasan është tashmë i gjatë i vdekur dhe gjyshi Haki, i cili kishte qenë i vdekur për dymbëdhjetë vjet, pa qenë në gjendje për të parë shtëpinë e tij liruar nga banorët. Ishte pranvera e vitit 1990, me të vërtetë një pranverë për ne, kur ati ynë Hasan Kaduku, profesor i matematikës në shkollë, së bashku me vëllain e tij Qamuran, dentisti i tij, ata vendosin për të marrë përsëri në shtëpi dhe të fortifikuara deri në hyrjen. Trazirave nesërmen në frontin e shtëpisë së Hasan Kaduku (emri i atit tonë si gjyshi i tij): edukatorët dhe prindërit e fëmijëve ulëritës që ne kemi qenë të dërguar larg "me bijtë e njerëzve për të bërë kapitalistët", por në realitet ne ishim duke u përpjekur për të marrë tonë shtëpi! Policia mbërriti: policia shkatërroi murin e mori babanë tim dhe xhaxhai im në të ashtuquajturin Byrosë Politike të Policisë, e cila tani është ri-hapur në Shkodër si Muzeun e tmerreve komunistët, një vend të tmerrshëm ku ka pasur krime kundër njerëzimit , tortura të paimagjinueshme kundër kundërshtarëve të regjimit komunist. Babai im dhe xhaxhai im për fat të mirë nuk u torturuan. Bërë ato të presim gjatë, nëpunësi i pyetën se çfarë ata kishin bërë, babai im tha se ai e kishte mbyllur derën e një kopshti, e cila ishte që të vendosen me ta vetëm përkohësisht, dhe ishte shëruar shtëpinë e tyre. Nëpunësi tha se ai kishte bërë mirë dhe ata mund të gëzojnë atë, shtëpinë e tyre. Babai im me krahë në këmbët e tij u kthye në shtëpi duke i thënë na lajmin se ishim të lirë për të jetuar atje. Më në fund, pas më shumë se 40 vjet që ne mund të gëzojë shtëpinë tonë.


Byroja Politike e Policisë, i cili tani është ri-hapur në Shkodër si Muzeun e tmerreve komunistët, një vend të tmerrshëm ku ka pasur krime kundër njerëzimit, tortura të paimagjinueshme kundër kundërshtarëve të regjimit komunist.

Shikoni disa fotografi

Përvoja jonë

Në vitin 1991 Hasan, ati ynë, hapi hotel, një hotel me një dhomë vetëm. Paratë ai tërhoqi nga ajo një dhomë me dy shtretër investuar ata për të blerë më shumë shtretër, linens, deri për të përfunduar të lartë pesë dhoma e hotelit. Në vitin 1999 babai im vendosi të përdorë të gjitha dhoma në dispozicion, nëntë, pasi që fëmijët e saj nuk ishin duke jetuar në Shqipëri. Në vitin 2000 kemi filluar ndërtimin e një strukture të re në oborr me 10 dhomat e tjera, tani plotësisht funksionale.

Deri tani ne kemi ndërtimin e A me 8 dhoma, të cilat janë emëruar pas gjyshi i tij kishte dhënë në varësi të marrësit të origjinës: 1 dhomën e djemve, me mobilje antike, me dy shtretër të vetme, dhomën e dytë të prindërve, me krevat dopio dhe krevat divan, 4 dhoma banjo, me krevat dopio, 5 laboratorin e gjyshit të tij, me dy shtretër të vetme, gjashtë klinikën emergjente, me një shtrat të vetëm, dhomë ngrënie 7 me 4 shtretër, 8 studimi me krevate dyshe Ndërtimi B (një i ri), me 10 dhoma të cilat dallohen nga ngjyra e mobiljeve: Dhoma e gjelbër, dhomën e krem, dhomë të verdhë, dhomën e kuqe, dhomë blu dhe dhomë gaforre. Të gjitha dhomat janë të pajisura me ajer te kondicionuar, rrjeta kundër mushkonjave, kapakëve dhe TV. Çdo banjo ka një dush, WC, bidet, tharëse flokësh dhe peshqir, dritare dhe / ose ventilim të detyruar.

Hoteli ka një restorant për mëngjes (shumë të pasur, me produkte të bërë në shtëpi) të përfshira në çmim. Ju mund të librit drekë apo darkë, ata gjithmonë do të jetë një përzierje e shqiptarëve tradicionale dhe moderne.

  • TripAdvisorTripAdvisor

  • Booking.comBooking.com

  • Facebook